Cambridge – United Kingdom


Cambridge este un oras fabulos, vibrant, nu foarte aglomerat fata de alte mari orase ale Angliei, gandindu-ne la cati turisti si studenti il strabat zi de zi. Denumirea orasului vine de acolo ca se alatura cuvintele Cam, numele raului ce strabate orasul, cu bridge, ce reprezinta simbolul celui mai vechi pod construit pe principii matematice.

 

Cel mai bun moment de vizitat acest oras pare a fi odata cu terminarea examenelor studentilor, asadar pe la mijlocul lunii iunie, cand se organizeaza mult mai multe evenimente decat in restul anului. Distanta de Londra e relativ mica,  maxim 100 de km. Daca mergeti cu masina, puteti evita parcarile mergand pe stradute laturalnice unde duminica este gratuit,  cu un pic de noroc se gasesc spatii. Daca nu, sunt centre park and ride the bus, de la 2.60 lire, sau parcari cu plata cam 50 de centi 30 de min.

VVP_8101

Cel mai interesant punct de observatie, din care se poate vedea intreg centrul istoric al orasului, se afla situat in turnul bisericii Great St Mary, turn ce avea sa fie construit pe la 1491 ( in perioada in care Stefan cel Mare si Sfant construia Manastirea Neamt-1497). Turnul se ridica la 35 de metri, avand 123 de trepte de urcat, dar sa fiti siguri ca mergeti cand nu se trag clopotele din turn, altfel o sa  aveti parte de senzatii tari si nedorite.  Intrarea costa 3 lire de persoana. Imaginea de mai sus este facuta de acolo, ca si cea care urmeaza:

VVP_8103

VVP_8122

La 1 minut distanta se afla King”s College chapel, care este defapt catedrala orasului. Bogatia acestei catedrale consta in maretia si arhitectura ei deosebita cat si a unei picturi a marelui Rubens, pictura ce se afla in preajma altarului, care ar fi evaluata la, atentie, 20mil de lire sterline.  Urmeaza pe lista turistica primul pod de lemn din lume construit dupa regulile matematicii, ce rezista pana astazi. Apoi la Trinity chapel, Trinity College, muzee si zeci de universitati.

VVP_8125

Tot pe acolo se afla si Biserica rotunda, the round Church, ce dateaza de pe la 1130, a doua cea mai veche constructie a orasului. Cea mai veche constructie e St Bennet”s Church,  de pe la anii 1020.

VVP_8075

O plimbare pe raul ce strabate orasul se poate face daca inchiriati o barcuta precum vedeti in imagini, pe care o puteti conduce chiar voi, dar nu recomand pentru  ca pare dificil. Se pot inchiria ambarcatiunile respective cu tot cu gondolieri , asa evitati riscul de a cadea in apa, care nu e deloc curata. VVP_8145

Untitled_Panorama1

VVP_8680

VVP_8830

VVP_8064

Sper sa va fi placut aceasta excursie virtuala, pentru alte detalii, ne auzim pe net!

VVP_8096

VVP_8145

Nu uita sa te inscrii pe blog in partea din stanga sus pentru a fi la curent cu celelalte postari. Apreciez orice gand si comentariu cu bun simt!

Untitled_Panorama1

VVP_8842

VVP_8618

VVP_8760

VVP_8935

VVP_8910

VVP_8896

VVP_8879

 

Urmatorul articol va fi despre BIG BEN-ul londonez! 🙂

Lasă un comentariu