Calatorie virtuala in Barcelona!


Cam asa incepea vacanta noastra in Barcelona, una dintre cele mai reusite vacante de pana acum. Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orase ale Spaniei, situat in regiunea Catalonia. Am fost impresionati de o multime de lucruri, acest oras parca este creat special pentru turisti, cu asa multe obiective turistice intr-un singur loc, la distante relativ scurte unul de celalalt.

Daca vreti un mic ghid de calatorie, va pot spune ca transportul in comun este usor de citit, se poate lua trenul direct din aeroport spre centrul orasului pentru 7 euro, iar in jumatate de ora ai si ajuns. Pentru restul calatoriilor este indicata o cartela de metrou, eu am cumparat una cu 10 calatorii care a costat in jur de 9 euro si mi.a fost de ajuns pentru 5 zile. Oricum, statiile de metrou sunt relativ apropiate, nu trebuie sa iei metroul pentru orice mai ales daca vrei sa simti adevarata barcelona, care e la suprafata.  🙂

Curand aveam sa iesim din metrou la statia Paseig de Gracia, cea mai apropiata statie de obiectivul turistic Casa Batlo, constructie care pare a fi facuta mai degraba din oase umane decat din ciment. Este o imagine frumoasa atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, fiind iluminata corespunzator si de efect.

Daca tot a venit noaptea, nu e o idee rea sa mergem spre piata Catalonia, unde putem admira 2 fantani frumos luminate si ne putem relaxa si bucura de aerul cald al verii. In timpul zilei aceasta zona ar fi foarte aglomerata, aici sunt multe magazine, centre comerciale, unde e rost de cheltuiala :))

Deja se face dimineata si trebuie sa ajungem neaparat la Sagrada Familia, cred ca e cel mai vizitat obiectiv din Barcelona. Opera lui Gaudi este foarte inalta, se vede din multe zone ale orasului, se vedea si de la hotelul unde am fost cazati destul de bine. Din pacate constructia este inca inconjurata de macarale, se lucreaza foarte mult si migalos iar proiectul este prelungit momentan pana in 2026, munca la inaltime si greutatea lucrarii isi spun cuvantul. Dar am incercat sa fac abstractie la propriu de unele macarale, asa ca sa vedem rezultatul. Statia de metrou la care sa cobori ii poarta numele cladirii, deci e simplu! Daca vrei sa intri inauntru trebuie sa stii ca dureaza destul de mult, coada este marisoara mai mereu, dar se merita!

Daca tot suntem aici, sa ne grabim spre parcul Guell, o alta minunatie a lui Gaudi, loc care apare dealtfel in multe filme artistice si in multe fotografii din lume. Parcul acesta este undeva pe un deal si ofera o panorama spectaculoasa a orasului!

Oricum dupa atata mers cred ca un efort se mai poate face sa ajungem si la piata Boqueria, extrem de aglomerata si vizitata de turisti care se delecteaza cu o varietate de fructe delicioase si de ce nu si exotice. Piata se afla nu departe de plaja Barceloneta spre care  o intindem imediat! 🙂

Nu departe de Barceloneta, plaja artificiala si bine intretinuta de autoritatile locale, se afla portul, acvariul si columna lui C Columb, care marcheaza evenimentul plecarii lui spre descoperirea de noi teritorii, fapt ce a culminat cu descoperirea Americii, desi el credea ca a ajuns in India, apropo de asta facem lectie de istorie 🙂 Columb nu a stiut ca a descoperit america, abia Amerigo Vespuci a facut o noua calatorie si dupa el a si fost numit continentul acela nou, care nu era India precum se inselase Columb. Oricum, monumentul e frumos si merita vizitat, statuia lui arata mandra spre port, unde poate fi gasita si o barca cu panze, replica a unui model clasic dar si functional, cu peste 20 000 de mile  marine la activ.

Ce ar mai fi ramas de vizitat este pe un alt deal, nu departe de plaja Barceloneta. Chiar de langa plaja pleaca o tele-gondola spre acel loc. Acolo se afla palatul national, stadionul ce  a gazduit jocurile olimpice, dupa care se poate cobora spre fantana muzicala si colorata dinspre arena Barcelonei.

In cele din urma am sa adaug o fotografie si cu hotelul la care am stat, pe care il recomand, Nh Calderon, de unde se vede tot orasul.  Restul fotografiilor (in jur de 250) pot fi vazute pe pagina de facebook http://www.facebook.com/valesecanu

Sper sa va fi placut calatoria virtuala si de acum asteptam urmatoarea vacanta!!

2 gânduri despre „Calatorie virtuala in Barcelona!

Lasă un comentariu